ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ;

Είμαστε η ομάδα Uni4sse (Unity for Social Solidarity Economy).

Όραμά μας είναι να υλοποιήσουμε δράσεις που προωθούν και αναδεικνύουν, ένα εναλλακτικό μοντέλο οικονομίας και εργασίας, την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο), με απώτερο στόχο να την κάνουμε πιο ορατή και κατανοητή στην κοινωνία.

Να αναδείξουμε τα οφέλη της Κ.ΑΛ.Ο για την βιωσιμότητα, το μοίρασμα και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος, μακρυά από την κερδοσκοπία που επικρατεί στις μέρες μας.

Να προσπαθήσουμε, όλοι μαζί χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, να διαμορφώσουμε έναν πιο δίκαιο, πιο δημοκρατικό, πιο συμμετοχικό, πιο αλληλέγγυο και με οικονομική ισότητα, αυριανό κόσμο, πέρα από τα καταναλωτικά πρότυπα που προωθούνται και επιβάλλονται σήμερα.

Ο αρχικός στόχος μας ήταν η διοργάνωση ενός φεστιβάλ Κ.ΑΛ.Ο, προς διάδοση των αξιών της, αλλά και να εμπνεύσει τους νέους να μάθουν, να αλληλεπιδράσουν, να κατανοήσουν και να δουν το μέλλον τους (εργασιακό/κοινωνικό), μέσα στο πλαίσιο της Κ.ΑΛ.Ο.

Η παραπάνω προσπάθεια δεν δύναται να ευδοκιμήσει προς το παρόν, λόγω του εγκλεισμού και της δυσκολίας να βρεθεί η απαραίτητη ενέργεια, έτσι κι εμείς αποφασίσαμε για αυτό το διάστημα να εστιάσουμε:

  1. στην αυτομόρφωσή μας μέσα από την επαφή με ομάδες και εγχειρήματα, τυπικά και άτυπα, ώστε να δούμε πως διαμορφώνεται το πλαίσιο της Κ.ΑΛ.Ο στην Ελλάδα
  1. στην ενδυνάμωση της ομάδας με περισσότερες φίλες και φίλους που θα ενταχθούν σε αυτή με στόχο την δημιουργία κοινότητας που θα μπορούσε να συνεργαστεί όχι μόνο τώρα, αλλά και μελλοντικά.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας προσκαλέσουμε σε μία σειρά από online συναντήσεις όπου θα γνωρίσουμε εγχειρήματα Κ.ΑΛ.Ο. και δομές, τυπικές και άτυπες, που ασχολούνται με θέματα που άπτονται της Κ.ΑΛ.Ο., θα ανταλλάξουμε απόψεις και γνώσεις και θα διερευνήσουμε πιθανές μελλοντικές συνέργειες.