ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ #uni4SSE

Φίλες και φίλοι καλησπέρα,
είμαστε η ομάδα Uni4sse (Unity for Social Solidarity Economy).

Όραμά μας είναι να υλοποιήσουμε δράσεις που προωθούν και αναδεικνύουν, ένα εναλλακτικό μοντέλο οικονομίας και εργασίας, την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο), με απώτερο στόχο να την κάνουμε πιο ορατή και κατανοητή στην κοινωνία.
Επιθυμούμε να αναδείξουμε τα οφέλη της Κ.ΑΛ.Ο για την βιωσιμότητα, το μοίρασμα και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος, μακρυά από την κερδοσκοπία που επικρατεί στις μέρες μας, και παράλληλα να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, να διαμορφώσουμε έναν πιο δίκαιο, πιο δημοκρατικό, πιο συμμετοχικό, πιο αλληλέγγυο και με οικονομική ισότητα αυριανό κόσμο, πέρα από τα καταναλωτικά πρότυπα που προωθούνται και επιβάλλονται σήμερα.(https://k-lab.zone/gia-tin-k-al-o-mas/)

Ο αρχικός στόχος μας ήτανη διοργάνωση ενός φεστιβάλ για την Κ.ΑΛ.Ο, προς διάδοση των αξιών της, που θα εμπνεύσει τους νέους να μάθουν, να αλληλεπιδράσουν, να κατανοήσουν και να δουν το μέλλον τους (εργασιακό/κοινωνικό), μέσα στο πλαίσιο της.
Η παραπάνω προσπάθεια δεν δύναται να ευδοκιμήσει προς το παρόν, λόγω του εγκλεισμού και της δυσκολίας να βρεθεί η απαραίτητη ενέργεια, έτσι κι εμείς αποφασίσαμε για αυτό το διάστημα να εστιάσουμε:
1. στην αυτομόρφωση μας μέσα από την επαφή με ομάδες και εγχειρήματα, τυπικά και άτυπα, ώστε να δούμε πως διαμορφώνεται το πλαίσιο της Κ.ΑΛ.Ο στην Ελλάδα του 2020.
2. στην ενδυνάμωση της ομάδας με περισσότερες φίλες και φίλους που θα ενταχθούν σε αυτή με στόχο την δημιουργία κοινότητας που θα μπορούσε να συνεργαστεί όχι μόνο τώρα, αλλά και μελλοντικά.

Πρόσκληση σε δρώμενο – 1η Online Συνάντηση
Θα θέλαμε λοιπόν να σας προσκαλέσουμε σε μία σειρά από online συναντήσεις όπου θα γνωρίσουμε εγχειρήματα Κ.ΑΛ.Ο, θα ανταλλάξουμε απόψεις και γνώσεις και θα διερευνήσουμε πιθανές μελλοντικές συνέργειες.
Οι συναντήσεις θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων, προκειμένου να μπορείτε να τις παρακολουθήσετε και θα καταγράφονται, έτσι ώστε, στη συνέχεια να είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Η πρώτη online συνάντηση θα επικεντρωθεί στο θέμα:
“Το οικοσύστημα της ΚΑΛΟ στην Ελλάδα – Η πορεία, οι δυσκολίες και οι προοπτικές της”.
Οι άξονες που θέλουμε να αναδείξουμε, στη διάρκεια της συνέντευξης, είναι η κοινωνική προέκταση της Κ.ΑΛ.Ο. και η βιωσιμότητα του οικοσυστήματος σε οικονομικό, εργασιακό κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Προσκεκλημένοι ομιλητές σε αυτή την πρώτη συνάντηση, θα είναι ο Χρυσόστομος Γαλανός από το Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Χανίων και ο Αντώνης Πολίτης από το Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Κέρκυρας.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε ζωντανά την συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη 9/6 στις 20:00, για περίπου μία ώρα, συμμετέχοντας ενεργά με ερωτήσεις στο δεύτερο μέρος της κουβέντας.

📌Θα θέλαμε μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι, να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας, απαντώντας απλά, στο μήνυμα.

Πως μπορείτε να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε την 1η online συνάντηση

Για να μπορέσετε να συνδεθείτε μαζί μας και να υποβάλετε ερωτήσεις, θα πρέπει να μπείτε στο κανάλι του Riot ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://riot.im/app/#/room/#uni4sse:matrix.org.
Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό στο riot μπορεί να κάνετε την ίδια στιγμή sign up χρησιμοποιώντας ένα username και ένα password (δεν είναι υποχρεωτικό να δώσετε στοιχεία email).
Μέσα στο κανάλι του #uni4sse θα βρείτε τον σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε ζωντανά σε live streaming τη συζήτηση και στο chat μπορείτε να θέτετε ερωτήσεις που θα μεταφερθούν στους καλεσμένους μας στο δεύτερο μισό της κουβέντας.

Ο σκοπός μας είναι μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης το βίντεο να ανέβει διαδικτυακά σε πλατφόρμα που θα δημιουργήσουμε και μαζί με τις επόμενες συζητήσεις να αποτελέσει σημείο τριβής και συνδιαμόρφωσης του φεστιβάλ μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας σε αυτή την νέα προσπάθεια.

Με βαθιά εκτίμηση,
η ομάδα της Uni4sse (Unity for social solidarity economy)

Share: